Geschiedenis

Drost dekt elke lading

Schilderen is een ambacht. een gebouw met precies de juiste verf verfraaien en beschermen is het mooiste vak dat er bestaat. Drost Coatings deelt die passie. We leveren al ruim 100 jaar de beste verven voor de meest veeleisende vakmensen. Tegenwoordig zijn we naast de voorkeursleverancier van schilders steeds vaker totaalpartner van grote opdrachtgevers. Ministeries, woningcorporaties, internationale ondernemingen, ze vinden allemaal hun weg naar Drost. Voor ons is de betrokkenheid altijd even groot, en blijven de lijnen kort. Samen met u komen we tot de ideale oplossing, ongeacht de omvang of bijzonderheden van uw project. Met elk blik Drost opent u een waaier aan service en ondersteuning. Dat merkt u.

 

1899

Zelfstanding schilder Simon Drost (1865) is niet tevreden over de kwaliteit van de verf die op dat moment voorhanden is. Hij gaat zelf verf maken voor eigen gebruik.

1899 - 1920

Collega-schilders ontdekken de verven van drost, de vraag neem steeds verder toe. Drost besluit zijn schildersbedrijf af te stoten en specialiseert zich in de ontwikkeling en productie van verven.

1920

Het pand van Simon Drost wordt te klein en hij krijgt geen vergunning voor lakstokerij. De fabriek wordt verplaats naar de Emmastraat in Venlo.

1940 - 1945

Tijdens de Tweede Wereldoorlog ligt de fabriek in een spergebied en kan niets worden geproduceerd. Na afloop van de oorlog lijkt de fabriek ernstig beschadigd. De herstelwerkzaamheden duren een jaar, daarna draait de fabriek al snel weer op volle toeren.

1965

Drost is zeer succesvol, er werken inmiddels 98 en er vinden diverse moderniseringsslagen plaats. Ook toen al wordt er wanmarketing gedaan. De Drost emaillen en kartonnen reclameborden, speldjes, sigarenbandjes en asbakken uit die tijd zijn inmiddels heuse collectors items.

1970

Grote internationale handelsovereenkomst met firma Herbert Lange uit Hannover.

1984

Jaap van den Boom in dienst bij Drost. In 1989 neemt hij het bedrijf over van Jan Drost. Een van de eerste wapenfeiten van Jaap is het aanpassen van het Drost logo en etiket.

1994

De fabriek verhuist naar industrieterrein 'Groot Boller' in Venlo-Blerick.

Ondanks de verhuizing slaagt Drost er nog hetzelfde jaar in Devetop PU/AC te introduceren. Hiermee is Drost Coatings de eerste die de nieuwe generatie waterdragende lakken op de markt brengt.

1995

Introductie van gesiliconiseerde high solid aflakken en primers in het kader van KWS 2000.

1997

Eimert Sinoo prijs (FNV-prijs voor bijzondere initiatieven op het terrein van de arbeidsomstandigheden in de bouw)

1999

De fabriek wordt uitgebreid met een nieuw magazijn.

2007

Jaap draagt het stokje over aan zijn zoon Patrick. Het nieuwe Drost etiket wordt geïntroduceerd kort na het aantreden van Patrick. Hij treedt hiermee in de voetsporen van zijn vader.

2010

Alle Drost Coatings-producten voldoen aan de nieuwe wetgeving.

2015

Voor de nieuwe wetgeving CLP2015 zijn alle etiketten weer aangepast. Drost is klaar voor de toekomst.

Scroll to top