Duurzaamheid

Productontwikkeling

Bij de ontwikkeling van nieuwe producten wordt niet alleen sterk gelet op de kwaliteit van de grondstoffen m.b.t. tot levensduur, kleurechtheid, gebruikersgemak e.d. maar ook op mogelijke schadelijkheid voor mens en milieu.

Energie

Het bedrijfspand van Drost Coatings is in 2016 uitgerust met ruim 500, kwalitatief hoogwaardige, zonnepalen.
Hierdoor wordt een belangrijke vermindering op de inkoop van elektriciteit, dus reductie van de CO² uitstoot, bereikt.

Transport

Voor Drost is het ook van belang dat onze producten zo verantwoord mogelijk worden afgeleverd. Wij laten deze dan ook vervoeren door Houtman Transport b.v. uit Heerde. Dit bedrijf is in november 2011 winnaar geworden van de Lean and Green Award. Daarmee onderscheidt Houtman Transport zich als ‘koploper in duurzame logistiek’. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan bedrijven die zich actief inspannen om hun logistieke proces duurzamer te maken. Het programma Duurzame Logistiek is erop gericht om een bijdrage te leveren aan de verduurzaming van de logistieke keten. Daarbij gaan kostenbesparing en reductie van CO² hand in hand.

Afval

Afval is duur. Daarom is de Drost organisatie er op gericht de reststoffen zoveel mogelijk te voorkomen. Het afval wat toch ontstaat wordt zoveel mogelijk hergebruikt. Daar waar dit niet mogelijk is wordt dit gescheiden aangeleverd aan van Gansewinkel. Dit bedrijf verwerkt onder het motto “afval bestaat niet”, in eigen recyclingbedrijven, de reststoffen weer tot hoogwaardige secundaire grondstoffen.

Scroll to top